Ansökan Hallstahammars kulturskola

Ämnen/grupper


Välkommen till Hallstahammars kulturskolas e-tjänst

 I vänsterspalten kan du klicka dig vidare till information om vad du kan göra hos oss. Här nedan finns allmän information.

 
Anmälan och antagning
Du kan anmäla dig när som helst under året och du får börja så fort vi får en plats ledig. I början av september gör vi vår stora antagning och varje lärare hör sedan av sig till de elever som erbjuds plats. Du har störst chans att få plats om du anmält dig senast den 27 augusti. Som nybörjare har du möjlighet att prova två gånger, efter det tredje tillfället räknas det som att du tackat ja till platsen. (Obs! Som fortsättningselev ska du säga upp din plats innan terminens start.)
 
När du blir antagen på ditt förstahandsval kommer lägre rankade val att falla bort. Om du vill spela flera instrument/ delta i flera olika kurser, skicka in en anmälan per ämne. Skriv då gärna under "Övrig information" vad du helst vill göra, eftersom vi eftersträvar att så många elever som möjligt ska kunna delta i vår verksamhet och möjligheten att delta i mer än en kurs är begränsad.
 
Läsårsinformation
Kulturskolan följer grundskolans läsårsplanering, det vill säga vi har inga ordinarie lektioner under lov, stängningsdagar eller studiedagar.
 
Lektioner
I musikkurserna får du minst 24 lektioner per läsår. Konserter räknas som ett lektionstillfälle.
Kom ihåg att meddela din lärare om du ska vara borta från någon lektion. Kontaktuppgifter får du direkt från din lärare.

Information om hantering av personuppgifter
De uppgifter som du lämnar i denna e-tjänst registreras av oss på Hallstahammars kommun, sparas i datasystem och behandlas i enlighet med Dataskyddsförordning 2016/679. Uppgifterna lagras så länge som du står i kö eller är elev på kulturskolan och rensas sedan bort, om det inte krävs enligt arkiv- och registerlagen att vi ska bevara dem. Gemensamt för alla Kultur- och Fritidsförvaltningens register är att dina personuppgifter bara används i just det register där du valt att skriva in dem. Du kan när som helst be att få bli borttagen ur ett register.
 
Har du frågor om hur dina personuppgifter lagras? Vill du bli borttagen ur registret? Kontakta kulturskolan@hallstahammar.se. Om du vill veta mer om hur dina personuppgifter behandlas eller är missnöjd med hur Hallstahammars kommun behandlar personuppgifter om dig kan du kontakta kommunens dataskyddsombud, eller lämna klagomål till Datainspektionen. För mer information om dataskydd, se http://www.hallstahammar.se/dataskydd.

Mina val


Close Help